Problémamegoldás - Szakácsművészet
2018. március 16. írta: zati

Problémamegoldás - Szakácsművészet

   Az ember gyakran találkozik megoldásra váró problémákkal. hejas.jpg
Amikor kérik, önzetlenül segít, esetleg akkor is, amikor nem kérik. Betonozni ritkábban, szellemi kihívások leküzdésében ellenben gyakrabban szoktam elszántan csatába indulni. 
   Az ész ugyanis a világ legdemokratikusabb dolga: mindenki elégedett a sajátjával, sőt, azt hiszi, neki több jutott, mint másoknak. 
   Nyilván a kerti sütögetések szezonja közeledtével gyakran jön szembe a kérdés a grillezésben kevésbé jártas kollégáktól: heja.jpgNem hiába érkezett meg a kérdés, szívesen megosztom a több éves megfigyelések útján, empirikus kutatással megszerzett ismeretet.

   krumpli2_vitaminsziget_com.jpgA krumplit (balra) a héjával (jobb oldali kép) fel kell etetni. Így fog kialakulni a kívül héja, belül krumpli elrendezés.
   Figyelem, ha fordítva próbáljuk, csalódás lesz osztályrészünk. A krumpli nem fogja megenni a héját, mert az kannibalizmus lenne. A héjának viszont nincs krumplija, ezért nem áll fenn ez a probléma.  fiatal-heja_imagelarge.jpg
   A héja testsúlyától függően (0,63-1,6 kg) 15-25 dkg krumplit tud felenni. Tömni az állatvédelmi előírások miatt tilos. 
   Eszerint egy kiló krumplihoz 4 nagy, vagy 5 kisebb héja kell. 
   Figyelem, a héják fenekét be kell dugaszolni, nehogy kijöjjön belőle a krumpli. Mert a krumpli a héja nélkül már nem olyan ízletes.
   Ha a piacon vegyesen árulnak nagyobb és kisebb héjákat, akkor azt mondja, hogy, számoljunk csak... Á, inkább válogattassátok ki őket! A piaci héjaárusok egyébként is cseles emberek.
Látott-e már valaki héját a piacon? Ugye, nem!
És kacsát? Na ugye! A héjára tesznek kacsacsőrt, hogy az állatvédőket félrevezessék. De egy igazi ínyenc messziről felismeri, ha valami - kacsa.

Közlemény: ezen írás elkészítése során egyetlen héja (Accipiter gentilis) és egyetlen burgonya (Solanum tuberosum) sem sérült meg vagy esett bántódása. 

hejaban-sult-krumpli-hagymasan.jpg

 Képek: termeszetbolond.hu
              vitaminsziget.com
              nosalty.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://azjarafejemben.blog.hu/api/trackback/id/tr4213742836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása